ÇAMAŞIR SUYU YERİNE SİRKE

ÇAMAŞIR SUYU İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLER:

'Bakterilere son' reklamlarıyla bize güven veren çamaşır suyunu, neden doğal yaşamcılar hiç önermiyor?

Çamaşır suyu nedir? 
Ana maddesi Sodyum Hipoklorit'tir (NaOCl) olan bir solüsyondur. 
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r_suyu

Zararları nedir?
-NaOCl'nin solunması, cilde değmesi, göze kaçması başlı başına problemlerdir. Bu zaten paketin üzeride de belirtilir. Alerji ve astımı tetikleyecek bir bileşim olduğu bilinse de, dikkatli kullanırım diyerek yine de her gün kullanmaya devam eden kişi çok.

Esas problem ise başka maddelerle temas ettiğinde ortaya çıkıyor:

- İçeriğindeki Cl, yani Klor, amonyak ve idrar ile kolaylıkla etkileşime girer ve girdiğinde zehirli bir gaz oluşturur. Amonyak ile birlikte kesinlikle kullanılmamalıdır. Ama tuvaleti temizlemeye başladığınızda idrar varsa döktüğünüz yerde, bu karışımın oluşmasını engelleyemezsiniz. Dolayısıyla az ya da çok bu tehlikeli gazı solumak zorunda kalırsınız.

-Aynı zamanda Klor, bulaşık deterjanı ile karıştığında Hardal Gazına (C4H8Cl2S)dönüşebiliyor! Bulaşıklarda kullanılmamalıdır.

-Klor, ayrıca, organik maddelere değdiğinde Kloroform (CHCl3) a dönüşebiliyor. Organik maddeler nerede var? Çamaşırlarda, evin etrafında, kanda, yiyeceklerde… Tabii doğada da, yani sulara karışan çamaşır suyu, doğal hayatı da tehdit ediyor.

Yani evinizin herhangi bir yerinde kullanmak, bu tehlikelerle sizi karşıkarşıya bırakıyor.

Peki yerine ne kullanılabilir?

-Temizlik için SİRKE- Çoğunluğu asetik asitten (CH3CO2H) oluşan sirke çok iyi bir dezenfektandır. Tuvaletlerinize rahatlıkla kullanabilirsiniz.

-Temizlik ve Beyazlatma için OKSİJENLİ SU- Hidrojen Peroksitin seyreltilmiş hali olan oksijenli su, yaraları temizlediği gibi evinizde bakterilerden acilen arınması gereken yerleri de temizleyebilir.
DİKKAT: Işık ile temas ettiğinde etkisini çabuk yitiren oksijenli suyu, şişesinin kapağını iyi kapayın, döker dökmez kullanın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MÜHRÜ SÜLEYMAN NEDİR? MÜHRÜ SÜLEYMAN SİMGESİ

Vav harfinin manası

İNCİ NİN FAYDALARI