Çocuklarda öksürük için Doğal tedavi




ÖKSÜRÜĞÜ OLANLARIN DİKKATİNE ASTIM, ALERJİK ASTIM,..







Saf zeytinyağında bir gün bekletilmiş kuru incirden sabahları aç karnına 2 adet yemelerini ve yeniden 2 tane inciri gene zeytinyağına koyarak ertesi günü yiyerek bu kürü en az 6 ay devam etmeliler.(aralık vermeden)
Tazesi de malum tembel mideyi çalıştırıyor,bağırsakları yumuşatıyor,sinirleri kuvvetlendiriyor, boğaz ağrılarını kesiyor çıbanları olgunlaştırıyor,bronşları yumuşatıyor. Kabızlığı gideriyor.
Ayrıca incir ağacının dallarındaki süt ise siğilleri geçiriyor.
Bu bilgileri paylaşmak istedim. Şahsen kendim 6 ay devam etmesem de ki o kadar istikrarlı bir insan olamadım malesef :) Çok faydasını gördüm gerçekten... Allerji bende olduğu gibi üzgünüm kızım da da var.. Allerjik burun tıkanıklığı, burun akıntısı öksürükten daha fazla oluyor ve geçmek bilmiyor gerçekten.. Allah c.c bütün hastalara acil şifalar versin inş. Hele çocuklarımıza..

Öksürük için Siyah Turp da çok etkili çözüm gerçekten.. BİTKİSEL OLARAK TA SİYAH TURP ALIN BAŞINI YUVARLAK KESİP İÇİNİ BİRAZ OYUN KUYRUĞU YANİ KÖKÜ UZUNCA KALSIN ÇOK AZ KESİN İÇİNE BAL KOYUN BİR BARDAĞIN İÇİNE KÖKÜ GELECEK ŞEKİLDE KOYUN TAM SIĞMASIN BARDAĞA ÇÜNKÜ BARDAĞIN İÇİNE DAMLAYACAK TURP LA BAL KARIŞIMI DAHA SONRA MUTFAĞA HER GİRİŞİNİZDE DAMLAYAN NE KADARSA VERİN ÇOCUĞUNUZA BUNUN DIŞINDA BİR DE BİR TANE HARNUPU BİR BARDAK SUYLA KAYNATIN DAHA SONRA İÇİNE BİR KAŞIK BAL ATIN VE HER AKŞAM İÇİRİN ÇOK FAYDA GÖRÜRSÜNÜZ HER İKİSİNDEN DE..
Öksürük şikayetinde bol su içilmesi balgamın daha kolay atılmasını sağlıyor. Su en iyi balgam söktürücüdür.

•  Özellikle kış aylarında iç mekanlardaki havanın kuru olması solunum yollarının kuruluğuna ve mukus kıvamının artmasına yol açıyor. Kalorifer veya soba üzerine koyacağınız su dolu bir kap oda nemini gerekli düzeyde tutar.

•  Çocuğunuz alerjik yapılı ise yün atlet-yorgan-yastık-halı kullanmayın. Ayrıca evde evcil hayvan besliyorsanız, tüylerini sık sık temizleyin.

• 1 yaşından büyükse ıhlamur içirin. Hem su takviyesi yapar, hem de balgamı yumuşatır.

•  Düz zeminde yattığında öksürüyorsa, yastığını biraz yükseltin. 

• Odasını her gün havalandırın

• Burnunu sık sık tuzlu suyla temizleyin: Böylelikle burundaki salgıları mümkün olduğunca aspire edebilirsiniz.

Sakın unutmayın Derdi veren Allah, dermanını da vermiş.. İlaç sektörlerinin oyununa gelmeyelim, ilaçlara başvurmadan evvel bitkisel tedavilerle emin olun çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde tedavi başarıyla sonuçlanacaktır... Mesela Boğaz enfeksiyonları için Kuşburnu kürünü biz kızım 6 aydan beri boğaz ağrısı çektiğinde antibiyotik yazan doktora inat 3 günde boğaz iltihabını yok etmiştik doktorumuz bile şaşırmıştı nasıl bu kadar hızlı iyileşir diye :) İşte çok basit yapacağınız kuşburnu kürü..

1 Su bardağı kuru kuşburnu (aktarlarda satılıyor)
2 su bardağı su ile 5 dk kaynatılır... tencerenin kapağı kapalı şekilde 10 dk dinlendirilir ve blendırdan çekilir. Daha sonra kevgir yardımıyla başka bir kaba avcunuzun içi ile iyice geçirin kevgirden..sadece çekirdekleri kalıcak görüceksiniz... Ben pekmez ile karıştırıp sabah akşam birer kaşık vermiştim 1 yaş öncesi 3 gün arka arkaya...Şimdi ayda bir yapıp bardağıyla kahvaltılarına eşlik ediyor sevgili kuşburnumuz :) Ailecek çok seviyoruz.. Ailenizde bademcikleri şişen, boğaz iltihabına yakalananlara uygulayın farkı görün ve Allah'a şükretmeyi Sakın ola unutmayın :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MÜHRÜ SÜLEYMAN NEDİR? MÜHRÜ SÜLEYMAN SİMGESİ

Vav harfinin manası

İNCİ NİN FAYDALARI