Manyetik Alanların Etkisi






Zaman gittikçe sıkışmış ve yetersiz mi geliyor? Uyku düzeninizde, rüyalarınızda sürekli problemler mi yaşıyorsunuz? Ruhsal değişimlerinizi takip mi edemiyorsunuz? Sezgilerinizin kuvvetlendiğine mi inanıyorsunuz?

Her ne kadar bu hadiseler psikolojik görünseler fizyolojik ve jeofiziksel unsurlardır. Yeryüzündeki değişimler aynı zamanda bizleri de etkilemektedir. Örneğin manyetik alanlara duyarlı magnetitte hücresi ile kuşlar yön tayini yapabilir. Araştırmalar göstermiştir ki, bir çok hayvanda bulunan bu hücre insanoğlunda da mevcuttur. Bizler yeryüzünün manyetik alanlarından etkilenmekteyiz.
Bu yazıda jeolog Greg Braden'in araştırmalarından faydalanarak sizlere insanın manyetik alanlar ile etkilenmesinin yeryüzü üzerindeki izlerini paylaşacağım. 

Eski kültürlere ait, tapınaklar, yazıtlar, efsaneler ve gelenekleri araştıran Braden bu döngüleri yaşayıp; sadece bunlarla ilgili kayıtlar bırakmayıp aynı zamanda döngülerden daha yüksek bir bilince sahip olmak için döngülerden faydalandıklarını gösteriyordu. Döngüler öylesine düzgün kullanılmıştı ki,sağladıkları fayda ile benzer tapınaklar inşa etmeye devam ettiler.

Jeofiziksel durum yeryüzünün mevcut zemin frekansı (schumann Rezonansı) yükselmektedir. Yapılan ölçümlerde 7,8 gösteren değer son zamanlar da 8,6 yükselmesini Braden fırtına, yağış ve hava olaylarının sebebi olarak görmektedir.

Braden bir çok eski tapınağın manyetik alanlar ve frekanslar yaydığını belirleyerek ölçümünü yaptı. İnsanlar 1800'lerden itibaren piramitler ve dolmenlerden gelen çınlama ve mırıltı sesleri duyduklarını ve ışıklar gördüklerini söylüyordu. Zayıflayan manyetik alan ve artan zemin frekansı gibi her iki jeofiziksel değişime işaret ediyor. Aynı zamanda Anasazi medeniyeti tarafından yapılan " kiva" lar hakkında bir başka frekansa uyumlanmayı kolaylaştıracak çukurlar bulmuştur. Tapınak ve kutsal sit alanları düşük manyetizma ve yüksek frekansla ilgili deneyimler sunması ilginçtir. 

Düşük manyetik alan, yüksek titreşimin insanoğlu üzerinde etkiler nelerdir? Braden " Nasıl ve neden sevdiğimizi, korktuğumuzu, yargıladığımızı, hissettiğimizi, ihtiyaç duyduğumuzu ve incittiğimizi belirleyen kalıpları daha kolay değiştirme olanağı" diyor. " Yoğun manyetizma, duygusal ve zihinsel kalıplar içinde nesilden nesile geçerek morfogenetik alanda korunabilir. Zayıflayan manyetik alanla birlikte, yeryüzünün artan zemin frekansına uyum sağlamaya çalışan diyapazonlar gibi vücudumuz ve hücrelerimiz de yüksek şuur seviyelerine daha kolay erişmeyi sağlamak için yeryüzüne uyum sağlamaya çalışıyor."

Eski medeniyetlerden bizlere kalan kayıtlar onlar hakkında ve geleceğimiz şekillendirme konusunda bize yardımcı olmaktadır. Braden " Kadim kayıt tutucular, bu olayla ilgili olarak ne yapmamız gerektiğine ve daha da önemlisi, bu dönemlerde nasıl davranmamız gerektiğine ve daha da önemlisi, bu dönemlerde nasıl davranmamız gerektiğine dair işaretler bıraktılar" Braden aynı zamanda artık geçmiş medeniyetler gibi tapınak ve mabedlere gereksinim olmadan da bu enerji ve alanlardan faydalanılabileceğini beyan etmektedir. Yeryüzünün tamamının mabed olduğuna dair görüş beyan ediyor.

Resulullah (s.a.a) " Yeryüzü bize secdegah ve temizleyici kılınmıştır." hadisinde de bu konuya dikkat çekilmektedir.

Yakup (a.s) bulunduğu yerden Haran'a doğru yola çıkar ve güneş batıp gece olunca orda ki bir alanda uyur. Başının altına taşı yastık yaparak uykuya dalar. Yakup (a.s) uykuya dalınca mucizevi rüyalar görmeye başlar fakat bunlar sıradan rüyalar değildir. Yakup (a.s) bu bölgede uyurken rüyasında yeryüzü üzerinde bir merdiven dikildiğini ve başının göklere eriştiğini görmüştür. Ve orada meleklerin inip çıktığını görmüştür. Yakup (a.s) uyandığında bu bölgenin çok özel olduğunu ve buranın göklerin kapısı olduğunu söylemiştir.

Manyetik alanlar uyku esnasında da beyinle etkileşime geçer net ve gerçeğe yakın rüyalar görmeyi hatta arınmış insanlar için doğa üstü hallere kadar taşınabilir. Bunu abartmamak şartı ile mıknatıs ile deneyebilirsiniz. Doğal manyetik alanlar zeminden çıktıktan sonra uzaya ulaşmaktadır. Manyetik alanların insanlar üzerindeki etkileri yadsınamaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MÜHRÜ SÜLEYMAN NEDİR? MÜHRÜ SÜLEYMAN SİMGESİ

Vav harfinin manası

İNCİ NİN FAYDALARI