BEBEK ODASI DEKORASYON FİKİRLERİ

Kızımın olucağını öğrenir öğrenmez boş vakitlerimi hep bebeğimin odasını tasarlamak adına araştırma yapmaya ayırmıştım:) Büyük bir zevkti..Mobilya seçmek, halıları, perdelerinde en çok sıkıntıyı çekmiştim hala içime sinen bir perde bulmuş değilim :(  Aksesuarları ikea mağazalarından almayı seçtik eşimle..Çok seçenek vardı ve kullanışlıydılar ayrıca çoook da şirin aksesuarlar var.. Aydınlatmalar muhteşem :)

Bebek odasında hayal kurmanın keyfi bir başka..Beşiğine bakıp bebeğimi uyurken görüceğim günleri düşünmek.. Çok şükür kızım Visal 'im doğdu hayallerimi gerçekleştirdi iyiki de geldiii:) Şimdi ortalığı karıştırmakla meşgul onun arkasını toplamak çok zevkli bir iş benim için :)

Eğer sizde bebek odası tasarlamak üzreseniz kolay gelsin..Umarım hayalinizde ki oda sizin olur..Hayatınızda ki en zevkli iş olsa gerek :)  mobilyacılar odayı kurduktan sonra eşim onları evlerine bırakmaya gitti ve 10 dk sonra geldiğinde ben  mobilyaları silmiş ve aksesurlarını yerleştirmiştim bile ışın hızıyla :))  Zaten neyi nereye koyacağım aylar öncesinden belliydi :)

Başıma gelen ennnn güzel şeydi Visal..
Dünyanın en güzel bebeği benim bebeğim :) Eminim aynı düşünce sizler içinde geçerli..Herkesin bebeği kendi için dünya güzeli :)

Neşe, sevinç,heyecan ve en önemlisi uykusuz geceler sizi bekliyor:) Tek tavsiyem bol bol dinlenin ve uyuyun:)

Rast Gele:)



 Dekorasyon hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum belki işinize yarar..
Vesselam!!
 
Bebeklerimiz hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu nedenle bebek odalarımız evimizin en güzel ve en eğlenceli yerlerindendir. Aileler için bebek odası dekorasyonu yapmak mutluluk ve heyecan vericidir. Bu nedenle bebek odası hazırlarken  bebeğin emekleme ve yürüme dönemi göz önünde bulundurmalı ve odaya zarar verici ve küçük eşyalar bulundurmamalıyız. Ayrıca bebek odası güneş görmeli ve ferah olması için de açık mavi ve krem tonları kullanılmalıdır. Bebeğinizin karyola ve beşiğinde fazla ve büyük örtüler tercih etmemelisiniz. Büyük örtüler bebeğiniz için çok sakıncalıdır. Bebek odası dekorasyonunda olması gereken temel eşyalar bebek karyolası, alt değiştirme ünitesi, dolap, oyuncak kutuları emzirme koltuğu bulunmaktadır. Bunların yanı sıra bebeğinizin yatağı doğal malzemeden ve rahat ve konforlu olmasına en uygun olanı tercih edilmektedir.

Bebek odası dekore ederken ilk önce ferah ve iç açıcı bir duvar rengi seçilmelidir. Devamlı kullanabileceği bir oda tasarlamak istiyorsanız beyaz, krem ve bej rengi gibi açık ve her mobilyada kullanılabilecek bir renk tonu seçilmelidir.
Duvar rengine uyumlu ve fazla yer kaplamayacak çocuğun rahat hareket edebileceği mobilya modelleri çok önemlidir.  Bu mobilyaları gösterecek farklı renklerde aksesuarlarla da oda süslemesi yapılabilir. Çok fazla yer kaplamayan mobilya türü olarak ise fazla çekmecesi olan mobilya türleridir. Böylelikle çocukların hem eşyalarını hem de giysilerini rahatça koyabileceksiniz. Bunun yanı sıra çok fazla camlı mobilya almamaya dikkat etmelisiniz. Dış görünümünden çok mobilyaların ve aksesuarların çocuğunuza zarar vermemesine dikkat ederek seçmeye özen gösterin. Mobilya köşelerini de sivri değil yuvarlak olmasına dikkat etmelisiniz.
 Aynı zamanda bebekken oyuncaklarını, büyüdüğünde ise kitaplarını koyabileceği duvara monteli raflar çok daha şık durduğu gibi aynı zamanda kullanışlı ve yer kaplamayacaktır.











Bebeğinizin karyolasını ilerde yatak olacak şekilde dekore ederseniz ilerde odayı değiştirme gibi bir sorununuz olmayacaktır. Geniş ve kendisinin rahat edeceği bir yatak seçilmelidir. Yatak örtüsünü halısına uyumlu olarak düzenlerseniz bebeğinizin odası hem şimdi hem de yıllar sonra kullanışlı olarak kalır. Böylece bebeğinizin dekorasyonu birbiriyle tamamen uyum içinde sağlanmış olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MÜHRÜ SÜLEYMAN NEDİR? MÜHRÜ SÜLEYMAN SİMGESİ

Vav harfinin manası

İNCİ NİN FAYDALARI