MUZUN KABUĞU BİLE YARARLIYMIŞ..
MUZ KABUĞUNUN ŞAŞIRTICI YARARLARI
Muzun kabuğunu atmadan önce tekrar düşünün:
-Muz kabuğunun içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişkinliğini alır
-Ayaklardaki nasırların yumuşaması için, muz kabuğunun içini sıyırın, bir kaşık kadar olduğunda nasırın üzerine koyun, üstünü sarın. Birkaç saat sonra açıp temiz su ile yıkayın. Ya da direk muz kabuğunu sarabilirsiniz nasırınıza.
-Muzun kabuğunu akneleri geçirmek üzere, üstüne sürebilirsiniz.
-Diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmak için muz kabuğuyla dizleri ovun (bunu yeni duydum ve denemedim- ama denemeye değer)
-İçindeki potansiyum ve yağlarla çok iyi bir ayakkabı cilasıdır. Muz kabuğunun içiyle ayakkabınızı ovun sonra bez ile temizleyin.
Muzu yediğinizde, bedenin serotonin salgılamasına yardım eden triptofan sayesinde sakinleştirici ve keyfinizi yerine getiren etkisi oluyor. Böbrekleriniz ve kemikleriniz için çok yararlı. B6 vitamini dolu.
Unutmadan ekleyeyim: En sağlıklı dondurmayı da muzdan yapabilirsiniz. Birkaç tane muzu soyup, parçalara ayırıp, 30 dakikalığına buzluğa atın, donmaya yakın alın, blenderdan geçirin, isterseniz süt de ekleyebilirsiniz. Sonra sevdiğiniz tat ile tatlandırın, kakao, keçi boynuzu tozu, vanilya, frambuaz, herşeyi deneyebilirsiniz.
Muzun kabuğunu atmadan önce tekrar düşünün:
-Muz kabuğunun içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişkinliğini alır
-Ayaklardaki nasırların yumuşaması için, muz kabuğunun içini sıyırın, bir kaşık kadar olduğunda nasırın üzerine koyun, üstünü sarın. Birkaç saat sonra açıp temiz su ile yıkayın. Ya da direk muz kabuğunu sarabilirsiniz nasırınıza.
-Muzun kabuğunu akneleri geçirmek üzere, üstüne sürebilirsiniz.
-Diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmak için muz kabuğuyla dizleri ovun (bunu yeni duydum ve denemedim- ama denemeye değer)
-İçindeki potansiyum ve yağlarla çok iyi bir ayakkabı cilasıdır. Muz kabuğunun içiyle ayakkabınızı ovun sonra bez ile temizleyin.
Muzu yediğinizde, bedenin serotonin salgılamasına yardım eden triptofan sayesinde sakinleştirici ve keyfinizi yerine getiren etkisi oluyor. Böbrekleriniz ve kemikleriniz için çok yararlı. B6 vitamini dolu.
Unutmadan ekleyeyim: En sağlıklı dondurmayı da muzdan yapabilirsiniz. Birkaç tane muzu soyup, parçalara ayırıp, 30 dakikalığına buzluğa atın, donmaya yakın alın, blenderdan geçirin, isterseniz süt de ekleyebilirsiniz. Sonra sevdiğiniz tat ile tatlandırın, kakao, keçi boynuzu tozu, vanilya, frambuaz, herşeyi deneyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder