Anne sütü yapan besinler

Hepimiz  biliyoruz ki doğum yapan hemen hemen bir çok kadın, sütünün artması için ne  bulursa yer :)) Şahsımda aynı dönemden geçti tabi ki, yeşillikler, hurmalar, tatlılar kimden ne duyduysam aldırıp yediğimi biliyorum:) Ama süt arttırıcı süper bir formül de buldum sonunda..Hemen paylaşıyım isterseniz..

sabah öğlen ve akşam olmak üzere birer adet

HURMA
KURU İNCİR
MÜRDÜM ERİĞİ
KURU KAYISI

BİR KASE EV YAPIMI YOĞURDUN İÇİNE;

yarım çay  kaşığı tarçın
Bir çaykaşığı çörek otu tozu
yarım çay kaşığı keten tohumu
yarım çay kaşığı zerdeçal
bir çay kaşığı keçi boynuzu tozu
bir tatlı kaşığı pekmez
bir tatl kaşığı zeytinyağı

Bu aşamaları yapın ve sütünüzün nasıl artıcağını görün diyorum :)) Ayrıca doğum sonrası kabızlıkda bu aşamaları yaptıkça sona erecek..Hem siz, hem bebeğiniz mutlu olacaksınız ::)







Yanlış Beslenen Anneler Bebeğini emzirirken dahada kilo alıyor



Uzmanlar, gebelik döneminde 9-12 kilo alan anne adaylarının doğumdan sonra 6 Ay içinde etkin süt verme ve dengeli beslenme ile normal kilosuna kavuştuğunu belirtirken, süt verimi için aşırı yağlı ve şekerli yiyen, yanlış beslenen annelerin ise süt verirken kilo aldığını ifade etti.


İHA muhabirinin www.hekimce.com sitesinden derlediği bilgilere göre, gebelik döneminde 12 kilodan fazla alan annelerin normal kilolarına dönmelerinin 6 aydan uzun sürebileceği bildirildi.


Uzmanlar, normal süreçte emzirme dönemiyle birlikte annenin kilo kaybetmeye başladığını ifade ederek, "Sütün veriminin artması için aşırı yağlı ve şekerli yiyen, yanlış beslenen anneler ise tam tersi süt verirken kilo alabiliyor, hatta doğum sonrası kilolarının üzerine çıkan anneler dahi oluyor. Emzirme döneminde anne her Gün yaklaşık 6 - 7 çay bardağı yani 700 ml süt salgılar. Bunun için harcanan kalori ise her gün 500 - 700 kalori civarındadır. Bu kalori kaybı bir Saat orta seviyede egzersize eşdeğerdir. Bu sebeple emzirirken dengeli beslenen ve yeterli Sıvı alan anne, eğer doğumu normal kilo kazanımıyla bitirdiyse altı ay sonunda doğumda aldığı ve süt üretmek üzere depoladığı fazla kilolardan kurtuluyor" dediler.


Hızlı kilo kaybı için yapılan düşük kalorili diyetlerin annenin süt verimini olumsuz yönde etkilediğini anlatan uzmanlar, şunları söylediler:


"Özellikle karbonhidrat ve proteinden fakir beslenme annenin sütünü azaltır. Protein ve kalsiyum açısından zengin süt - yoğurt - peynir - yumurta anne için çok önemlidir. Ayrıca her gün mutlaka et, tavuk veya balıktan birisi tüketilmelidir. İlk dört ayda aylık yarım - bir kilogram zayıflama normaldir, ancak anne çok şişmansa ayda 2 kilogram kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kilogram üzerinde zayıflamak, emziren anne için sakıncalıdır. Hekim izni olduktan sonra hafif yürüyüşler ve egzersizler kilo vermeyi çabuklaştırır. Anne Sütü, emzirme ne kadar uzun sürerse bebek ve anne için faydaları da o derece artıyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatri Akedemisi, emzirmeyi mümkün olduğunca uzun tutmayı ve en az bir yıl süreyle devam etmeyi öneriyor. Emzirmek son derecede sağlıklı ve doğal bir yöntemdir. Doğum şekli normal veya sezaryen; ne olursa olsun, mümkün olduğunca doğumdan hemen sonra emzirmeye başlanmalıdır. Emzirme süreci bebeğe olduğu kadar anneye de faydalıdır. Emzirme sürecinde bebekle duygusal ve fiziksel bağ devam eder. Süt üretimi için kalori harcanır ve bu enerji harcaması annenin kilo vermesine yardımcı olur. Emziren annelerin yumurtalık ve meme kanseri riskinin daha düşük olduğu bilinmektedir"


EMZİRME DÖNEMİ İÇİN ALTIN TAVSİYELER


Uzmanlar, anne vücudunun 1 ml süt salınımı için 7 kalori harcadığına işaret ederek, şu tavsiyelerde bulundu:
"Protein yeterli miktarda alınmalıdır. Özellikle balık haftada en az iki kez tüketilmelidir. B12 vitamini süt verimliliği için önemlidir. En iyi kaynağı ise yağsız kırmızı et ve yumurtadır. Kalsiyumun yeterli alınması, annenin kemik sağlığı için önemlidir. kadınlardaki osteoporoz (kemik erimesi) riski unutulmamalıdır. Folik Asit gebelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir. Yeşil yapraklı sebzeleri bol yemek gerekir. B vitamini tüketimi de yeterli olmalıdır. Bunun için tam Buğday, bulgur ve kuru baklagiller tercih edilebilir. Magnezyum ve çinko her kadın için yaşamın her döneminde önemlidir. En iyi kaynaklarından biri ise fındıktır. Kompostolar şekersiz hazırlanabilir. Bunun için meyvelerin doğal şekeri yeterlidir. Demir eksikliğiniz varsa, meyve sularına pekmez veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Tatlı yemek isterseniz, Gaz yapmayacak şekilde sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Süt Protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ideal dengeye sahiptir ve emzirme döneminde süt tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Gaz yaparsa, laktozsuz sütleri tercih edebilirsiniz. Anne sütü bebek için sindirilmesi en kolay olan besindir. Anne sütü çocuk için en ideal yapıya sahiptir. Bebeğinizi bazı hastalıklar ve enfeksiyonlardan korumaya yardımcıdır. İçerdiği koruyucu Maddeler, anne sütünün içeriği bebeğin değişen ihtiyaçlarına göre değişim gösterir. Bebek prematüre doğmuşsa prematüre bebeğin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterir. Bebek için sindirilmesi en kolay olan besindir. Bu nedenle bebekler daha sık beslenmek ister ve daha iyi kilo alırlar. Anne sütü, bebeğin ruhsal gelişimi için de faydalıdır. Hazırlama zahmeti yoktur ve istediğiniz her zaman mevcut, kullanıma hazır, temiz ve uygun sıcaklıktadır. Maliyeti yoktur. Çevre kirliliğine yol açmaz. Emzirilen bebekte karın ağrısı, gaz sancısı ve kabızlık daha az sıklıkta görülür"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MÜHRÜ SÜLEYMAN NEDİR? MÜHRÜ SÜLEYMAN SİMGESİ

Vav harfinin manası

RADYESTEZİ NEDİR? (ŞİFALI TAŞLARLA BİOENERJİ SEANSI, PANDÜL KULLANIMI)